Pasieka "ULIK"
MIÓD RZEPAKOWY
charakterystyka, właściwości i zastosowanie
BARWA: słomkowa (po skrystalizowaniu białokremowa)
ZAPACH: delikatny kwiatów rzepaku
SMAK: słodki, mdły
"Miód ze złotych pól Roztocza"
W 2006 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych
Duża zawartość glukozy czyni go szczególnie cennym w leczeniu chorób serca, głównie naczyń wieńcowych i układu krążenia. Stabilizuje ciśnienie krwi i hamuje procesy miażdżycowe. Wspomaga podstawową terapię w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy przyśpieszając gojenie stanu zapalnego. Oczyszcza wątrobę i wspomaga wydzielanie soków żółciowych. W przypadku lekkich oparzeń szybkie posmarowanie miodem rzepakowym zapobiega powstawaniu pęcherzy i chroni przed rozwojem zakażenia. Regeneruje organizm w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.
JAK KUPIĆ MIÓD ?
SPRZEDAŻ WYSYŁKOWA
SPRZEDAŻ BEZPOŚREDNIA
Serdecznie zapraszamy na zakupy !