Pasieka "ULIK"
MIÓD SPADZIOWY JODŁOWY
charakterystyka, właściwości i zastosowanie
BARWA: ciemny, brunatnozielony (po skrystalizowaniu szary)
ZAPACH: łagodnie korzenny
SMAK: mało słodki, lekko żywiczny
"Jodłowy rarytas"
Najbardziej ze wszystkich miodów zasobny w biopierwiastki, olejki eteryczne, żywicę, witaminę B i enzymy. Odznacza się bardzo wysoką aktywnością antybiotyczną. Dzięki zawartych w nim składnikach leczniczych-wykrztuśnych jest niezastąpiony w leczeniu chorób górnych dróg oddechowych, astmy, przewlekłego kataru, gruźlicy oraz zapalenia płuc i oskrzeli. Reguluje przemianę materii, stosowany w anemii. Korzystnie działa w przewlekłych zaparciach, guzkach krwawniczych odbytu i zakrzepicy żył. Miód spadziowy z drzew iglastych zalecany jest wspomagająco w chorobach reumatycznych, nerwicy serca i schorzeniach układu krwionośnego.
JAK KUPIĆ MIÓD ?
SPRZEDAŻ WYSYŁKOWA
SPRZEDAŻ BEZPOŚREDNIA
Serdecznie zapraszamy na zakupy !